نماز و دین از دید دانشمندان
رسیدن به تعالی و ساختن جامعه ای متعالی در گرو آرامش روحی روانی است.
طبق نظریه بزرگان ، نماز در بین احکام دین به منزله مغر در مجموعه بدن آدمی به حساب می آید و این فریضه الهی است که افراد را از بسیاری اضطرابها و تلاطم روحی روانی در آرامش قرار میدهد.
در دنیای مدرن اگر چه انسان برابزار و تکنولوژی پیشرفته مسلط گشته و زمین و زمان وحتی بعضی از سیارات آسمانی را به تسخیر خود در آورده و...
ولی انسان دچار چنان بحران ها و بیماری های روحی و روانی شده که در بن بست فکری و نا امیدی فزاینده ای دست به گریبان است.حقیقت این است که تنها راه نجات و رهایی از این وضعیت اسفناک جهان امروز ، دین داری و پیوند معنوی با خدای یکتاست و همانا یاد اوست که آرامش دهنده و بیدار کننده می باشد «الذین آمنوا و تطمئن قلوبهم بذکر الله » (رعد ، آیه 28)
هنری لنگ (روانشناس انگلیسی) پس از تحقیقات بالینی روی بیش از ده هزار انسان افسرده مجرم می گوید : اینک به خوبی اهمیت اعتقادی دین را در زندگی انسان درک می کنم و از میان تمامی آزمایشات این نتیجه را یافته ام ؛ که هر کَس به دین و اعتقاد دینی گردن سپارد یا با عبادتکده ای در ارتباط باشد از از شخصیت انسانی والاتری برخوردار است .
ویلیام جیمز ( روانکاو آمریکایی) می گوید: هزاران هزار مومن به خدا ، به خوبی حس کرده اند که خداوند همیشه با آن هاست ، شب و روز در خانه و بیرون از آن ، هرگاه این طور خدا را با خود بدانیم ، چشمه فیاض لایزالی از آرامش و صفای قلب در خود ایجاد کرده ایم ، که هیچ سیلاب غمی و یا هجوم وحشت و بیمی در آن اثر ندارد.
منبع :
نویسنده :مقاله زهرا ذوالقدری جهرمی / کتاب : نماز و مسجد طراز اسلامی، مقالات برگزیده بیستمین اجلاس سراسری نماز،جلد 2 صفحه 509 /